1 μεγάλο ψωμί του τοστ (28 φέτες περίπου)
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
1/2 κιλό περίπου τριμμένα κίτρινα τυριά
1/2 λίτρο γάλα
5-8 φέτες μπέικον
8 αυγά
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και πάνω του στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού για τοστ χωρίς να αφήνουμε κενά (αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε λίγο από το ψωμί για να τις κλείσουμε). Πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα από τα τυριά μας και πάνω στρώνουμε τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε πάνω τους το μπέικον, καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών (αν θέλουμε κρατάμε λίγο για να πασπαλίσουμε από πάνω) και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι μπόλικο και τέλος το γάλα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού κουταλιά κουταλιά το μείγμα των αυγών τρυπώντας και τις φέτες του ψωμιού εδώ κι εκεί. Βάζουμε το σουφλέ μανιταριών στο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει για τα καλά. Αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά πριν σερβίρουμε και μετά… γίνεται ανάρπαστο!!!