125γρ γάλα
115γρ νερό
4γρ αλάτι
125γρ βούτυρο
150γρ αλεύρι κοσκινισμένο
4 αυγούλια +1 αυγούλι για άλειμμα
Βάζουμε το νερό με το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ. Μόλις βράσουν τα υγρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ δυνατά με σύρμα η ξύλινη κουτάλα… Μόλις ομογενοποιηθούν ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να ψηθεί το μείγμα τρία λεπτά ανακατεύοντας… Το βγάζουμε πάλι και το χτυπάμε με το μίξερ 3 λεπτά να κρυώσει… ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά… Το μείγμα είναι μαστιχωτό… Το βάζουμε σε σακούλα και αφού βάλουμε λαδόκολλα στο ταψί, κάνουμε στρογγυλάκια… Αν δεν έχουμε σακούλα, μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία με ένα κουτάλι… Περνάμε με αυγό από πάνω και ψήνουμε στους 200° πάνω κάτω αέρα για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 18Ο° μέχρι να ροδίσουν… Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε σακουλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Ξεπαγώνουν στο λεπτό… Τα βάζουμε σε προφιτερόλ… Κάνουμε σουδάκια καραμέλας… Βάζουμε μέσα ταραμά… Βάζουμε τόνο με μαγιονέζα… Τυροκαυτερή… Κοπανιστή… Ότι μας αρέσει…
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.