1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα του
12 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
Μπόλικο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα:
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Λίγο ξύδι
Λίγο κύμινο
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε το ψωμί στο κρασί να μουσκέψει. Στύβουμε κατόπιν το ψωμί και σε ένα μπωλ το ζυμώνουμε με τον κιμά, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τις σκελίδες του σκόρδου λιωμένες. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πλάθουμε το μείγμα μας σε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Τώρα θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε καρέ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί στο οποίο είχαμε μουσκέψει το ψωμί, λίγο ξύδι, τις κομμένες ντομάτες, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και να δέσει. Βάζουμε τα σουτζουκάκια μας σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε μυρωδάτα όπως είναι.