Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1/2 λάχανο μικρό
1 μικρό κουνουπίδι
2 γλυκοπατάτες
3-4 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
4 κολοκύθια
5 σκελίδες σκόρδο
Λίγη πιπερόριζα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμό λαχανικών
Πάπρικα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Τρίβουμε μέσα και την πιπερόριζα. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, λαδώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σταυρώνουμε και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά της ώρας. Κατόπιν βγάζουμε τα λαχανικά μας σε μια κατσαρόλα μεγάλη μαζί με το ζουμάκι τους, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για δέκα λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά μας. Σερβίρουμε την καπνιστή βελούδινη σούπα μας σε βαθύ πιάτο, ρίχνοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!