Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
100γρ. καλαμπόκι
100γρ. αρακά
100γρ. φασόλια κόκκινα
Πατάτες
Ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 φύλλα σπανάκι
4 σκελίδες σκόρδο
150γρ. κριθαράκι
2 κ.σ. γιαούρτι (για νηστεία χωρίς)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
Μπούκοβο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον αρακά και λίγο νεράκι καυτό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό και κατόπιν ρίχνουμε το σπανάκι και το κριθαράκι μας. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις σβήσουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και εάν θέλουμε -και δεν είναι νηστεία- προσθέτουμε στο πιάτο μας λίγο γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο καυτερό μπούκοβο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!