1 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 1/2 κούπα γάλα
5 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για σουφλέ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα και όταν αρχίσει να σκουραίνει του ρίχνουμε ζεστό το γάλα. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ. Διαχωρίζοντας τους κόκκους απ’ τα ασπράδια, προσθέτουμε στο μίγμα μας τους κρόκους και χτυπάμε καλά το μίγμα ώστε να ανακατευθούν τα υλικά μας τέλεια. Προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα μας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά στο χέρι, με απαλές κινήσεις και για πολύ λίγο. Ρίχνουμε το μίγμα μας προσεχτικά στην φόρμα του σουφλέ και το ψήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά στον φούρνο.