100γρ. κουβερτούρα 70% τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
1 ασπράδι αυγού
15γρ. ζάχαρη άχνη
15γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90 βαθμούς Κελσίου (ελέγχουμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής) και ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει ομογενοποιημένο μείγμα. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με την άχνη και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας. Χτυπάμε στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και το ενώνουμε με το προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες του σουφλέ, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για 12 λεπτά.
Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.