Υλικά:
4 κρόκοι αυγών
2 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν (dijon)
1 1/2 κουταλιά ξύδι με εστραγκόν
1 κουταλιά νερό
1 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο εστραγκόν
1/2 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Εκτός από το αλάτι βάζουμε όλα μας τα υλικά σε μπεν μαρί χτυπώντας τα με αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα μίγμα αφράτο. Τότε το απομακρύνουμε από την φωτιά και του προσθέτουμε το αλάτι συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί αυτό στην σάλτσα μας. Η ελαφριά μπεαρνέζ είναι ιδανική για ψητό κρέας, κοτόπουλο ή σολωμό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.