Υλικά:
500γρ. καθαρισμένα ώριμα ροδάκινα
200-220γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
125ml νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από την φλούδα και το κουκούτσι. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε και το σιρόπι. Βάζουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή μας ή σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη και το χτυπάμε κάθε 20 λεπτά για μην κάνει κρυστάλλους.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.