1 κιλό χυμό μανταρινιού
150γρ. ζάχαρη
50γρ. μέλι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 125γρ. νερό και την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε και το μέλι, βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν ανακατεύουμε προσθέτοντας το χυμό μανταρινιού. Βάζουμε σε δοχείο το μείγμα μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή και όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια το δουλεύουμε σε παγωτομηχανή και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο τουλάχιστον ώρες. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα, το χτυπάμε με το μίξερ, και επαναλαμβάνουμε για μια δυό φορές. Πριν σερβίρουμε το σορμπέ μανταρίνι το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για ένα τέταρτο με μισή ώρα για να μαλακώσει ελαφρά. Καλή απόλαυση!