Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες χυμό λεμονιού
1-2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε 1 3/4 κούπας νερό και μέσα του διαλύουμε την ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με το ξύσμα και του προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα μας, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και αφήνουμε το σορμπέ μας να κρυώσει για δύο ώρες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια κάθε μισή ώρα το χτυπάμε στο μίξερ ή το γρατζουνάμε παντού καλά με ένα πιρούνι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.