Υλικά:
8 κούπες καρπούζι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν και να γίνουν σιρόπι. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε από το καρπούζι τα σπόρια και το πολτοποιούμε προσθέτοντας το σιρόπι και το χυμό του λεμονιού. Βάζουμε το σορμπέ καρπούζι σε τάπερ ή δοχείο παγωτού και το αφήνουμε για μερικές ώρες να κρυώσει στο ψυγείο. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.