6 φέτες σολομού
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι βασιλικό
1 λεμόνι ή λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά το λάδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το βασιλικό και το χυμό λεμονιού. Αφού πλύνουμε και στραγγίξουμε τις φέτες του σολομού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε καλά με τη μαρινάτα που φτιάξαμε προηγουμένως. Ψήνουμε τον σολομό ως εξής: Τοποθετούμε τις φέτες πάνω στη σχάρα του μπάρμπεκιου αφού τις έχουμε στραγγίξει λίγο και τις αφήνουμε να ψηθούν για πέντε λεπτά. Συνεχίζουμε να γυρνάμε τις φέτες ανά πεντάλεπτο αλείφοντας με τη μαρινάτα που μας έχει μείνει.