12-19 λεπτές φέτες από μπαγκέτα ολικής αλέσεως
150-200 γρ. τυρί κρέμα
10 μικρές φέτες σολομό καπνιστό
5 κουταλάκια του γλυκού χαβιάρι μαύρο ή μπρικ
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Μερικές φέτες λεμονιού
Άνηθο (για γαρνιτούρα)
1. Αφήνετε το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να «δουλεύεται» πιο εύκολα. Στη συνέχεια το βάζετε σε βαθύ μπολ.
2. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και το ρίχνετε στο μπολ με το τυρί. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
3. Απλώνετε το αρωματικό μίγμα του τυριού στις φετούλες του ψωμιού. Από πάνω μοιράζετε το σολομό και το χαβιάρι ή το μπρικ και τα τακτοποιείτε με όμορφο τρόπο. Αφήνετε τα καναπεδάκια στο ψυγείο, μέχρι να τα σερβίρετε.
4. Διακοσμείτε τα καναπεδάκια με φετούλες λεμονιού και με φρέσκο άνηθο, πριν τα σερβίρετε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ηλιάνα Ατσαλάκη και την ευχαριστούμε πολύ