4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
1 φινόκιο (μαραθόριζα) σε λεπτές φετούλες
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1/2 αγγούρι σε λεπτές φετούλες
1 λεμόνι σε λεπτές φετούλες
1 κουταλιά μηλόξυδο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Αλείφουμε καλά κάθε φιλέτο σολομού με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πιπέρι καγιέν και τα απλώνουμε πάνω σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε το ψάρι με τις φετούλες λεμονιού. Ψήνουμε για 20 λεπτά της ώρας περίπου μέχρι να γίνει.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το φινόκιο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τέλος και το αγγούρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στη μια πλευρά του πιάτου το ψάρι και στην άλλη την σαλάτα μαραθόριζας. Καλή απόλαυση.