750γρ. – 1 κιλό σολομό
4-6 κουταλιές βούτυρο μαλακό
2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 λεμόνι (ξύσμα)
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
Μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μπωλ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο. Απλώνουμε τον σολομό πάνω στο αλουμινόχαρτο και τον αλείφουμε με το μείγμα του μπωλ. Καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για είκοσι λεπτά της ώρας περίπου (ανάλογα με το πάχος της φέτας του ψαριού). Ξεσκεπάζουμε τον σολομό και βάζουμε το ταψί κοντά στις πάνω αντιστάσεις όπου και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Γαρνίρουμε με τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.