1/2 πακέτο βιτάμ μαλακό
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκοπανισμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδι ψιλοκοπανισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
500γρ. κουβερτούρα
Χτυπώ στο μίξερ βιτάμ με άχνη, προσθέτω το κονιάκ, βανίλιες, αμύγδαλα, καρύδια, φρυγανιά και πλάθω σε τρουφάκια και βάζω για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξουν. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτώ τα τρουφάκια σχετικά γρήγορα πριν παγώσει η κουβερτούρα. Τα βάζω σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα παγώνω. Γίνονται 30-35 κομμάτια.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!