1 κιλό αλεύρι σκληρό
450γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
75γρ. κακάο σκόνη
2 αυγά
125γρ. βούτυρο ή μισό πακέτο μαργαρίνη
150γρ. ζάχαρη άχνη
75γρ. νωπή μαγιά
4 βανίλιες
Λίγο ελαιόλαδο
Παίρνουμε την μισή ποσότητα της κουβερτούρας και την λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Μέχρι να κρυώσει λίγο το μείγμα στο μπεν μαρί, διαλύουμε σε ένα μπωλάκι με ένα ποτήρι χλιαρό νερό την μαγιά μαζί με λίγη άχνη και μια κουταλιά αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπεν μαρί, το μείγμα της μαγιάς, τα αυγά, την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο. Ανακατεύοντας με το χέρι και κατόπιν ζυμώνοντας ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι. Αν η ζύμη μας κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω. Αλείφουμε εξωτερικά το ζυμάρι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπάζοντας το μπωλ μας με διαφανή μεμβράνη και μια φλις κουβέρτα για μιάμιση ώρα. Μετά, μοιράζουμε την ζύμη μας στα έξι και την ανοίγουμε σε φύλλα πάχους περίπου ενός δακτύλου. Τρίβουμε στον τρίφτη την υπόλοιπη κουβερτούρα μας και πασπαλίζουμε τα έξι φύλλα ζύμης. Κατόπιν τα τυλίγουμε σε ρολό και αφού τα βάλουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη να σταθούν και να φουσκώσουν για μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς και ψήνουμε τα σοκολατόψωμα για μισή ώρα με τρία τέταρτα. Μπορούμε να τα κόψουμε σε φέτες όταν κρυώσουν καλά.