100γρ. μαύρη σοκολάτα (λιωμένη)
150γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1/4 κούπας κακάο σε σκόνη
3 αυγά
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
Υλικά για το γλάσο:
100γρ. σοκολάτα γάλακτος (λιωμένη)
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Σε μπεν μαρί λιώνουμε πρώτα τη μαύρη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια και την βγάζουμε από το μπεν μαρί μόλις λιώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο, το κακάο, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και τέλος ανακατεύοντας γρήγορα προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα του σοκολατογλυκού μέσα στο ταψάκι και το στρώνουμε ισόπαχα. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει. Καλύπτουμε με το γλάσο την σοκολατόπιτα και το αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί εντελώς. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!