120γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
75γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την γέμιση:
200γρ. σκούρα σοκολάτα ή σε σταγόνες
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
Βάζουμε τα μπισκότα μας στο μπλέντερ και τα τρίβουμε εντελώς (αλλιώς τα βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων και τα θρυμματίζουμε με κάτι βαρύ). Βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα σε μπωλ και τους ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε μια μικρή στρογγυλή φόρμα με σούστα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω του το μείγμα των μπισκότων. Πιέζουμε να καλύψει ισόπαχα όλο το κάτω μέρος και να φτιάξει ψηλά τοιχώματα γύρω γύρω. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Στο χοντρό του τρίφτη τρίβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και τα βράζουμε. Μόλις αρχίσουν να κάνουν χοντρές φουσκάλες αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενό του μέσα στην τριμμένη σοκολάτα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε την βάση με τη ρευστή σοκολάτα και βάζουμε την σοκολατόπιτά μας στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να την σερβίρουμε. Για διακόσμηση μπορούμε να βάλουμε σκόνη κακάο, διάφορα ζαχαρωτά ή και χρωματιστά σοκολατένια κουφετάκια.
Καλή απόλαυση!