500γρ. σιμιγδάλι χοντρό
500γρ. ζάχαρη
250γρ. ελαιόλαδο
125γρ. σταφίδες ξανθές
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Τρίβουμε με τον τρίφτη την σοκολάτα κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 1 λίτρο νερό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για 5-6 λεπτά ώστε να καβουρδιστεί ελαφρά το σιμιγδάλι αλλά να μην αρπάξει. Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο σιμιγδάλι τις σταφίδες και το καυτό νερό και ανακατεύουμε έντονα και πολύ προσεκτικά για να μην καούμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς μας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας την σοκολάτα κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε μπωλάκια ή σε φόρμα του κέικ.
Ιδέα για γαρνιτούρα για τον σοκολατένιο χαλβά:
Χωρίζουμε τον έτοιμο χαλβά πριν προσθέσουμε την κουβερτούρα σε δύο μέρη. Στο ένα βάζουμε την κουβερτούρα και το άλλο το αφήνουμε ως έχει. Βάζουμε σε φορμάκια το “λευκό” χαλβά και σε χαρτί αντικολλητικό απλώνουμε και κόβουμε σε αστεράκια ή καρδούλες με κουπ πατ το σοκολατένιο μέρος. Αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια μας και στο πάνω μέρος στολίζουμε με τον σοκολατένιο χαλβά. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε μισά φορμάκια λευκά μισά σοκολατένια και να στολίσουμε με τα αντίθετα τους σχήματα. Είναι πολύ εύκολο και εντυπωσιακό.