1/2 κούπα ταχίνι
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα γάλα ζεστό
1 κούπα αλεσμένους ξηρούς καρπούς
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200-220γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
3 κουταλιές κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ελαιόλαδο
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το ταχίνι στο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα αυγού ζάχαρης και το γιαούρτι. Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι, κακάο, μπέικιν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μας προσέχοντας μετά την 1 1/2 κούπα να ρίξουμε τόσο όσο παίρνει το μείγμα μας. Τέλος προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και εκεί ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε το σοκολατένιο κέικ με ταχίνι σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.