Υλικά:
2 κούπες ανθότυρο
10 γεμάτες κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές γάλα
4 κουταλιές κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
3 αυγά
1/2 βιτάμ λιωμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20 γρ)
Εκτέλεση:
Τρίβουμε με τα χέρια μας το ανθότυρο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το βιτάμ, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τα τρίμματα του ανθότυρου και ψήνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένη- αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.