Υλικά:
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
4 αυγά
6 σταγόνες εσάνς βανίλιας
1 κουταλιά μαγιά σε σκόνη
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη βανίλια και την κρέμα σοκολάτας. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με την μαγιά και τέλος τα καρύδια. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, στρώνοντάς το σε ίδιο πάχος 2 εκατοστών και το ψήνετε σε φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έλενα Παπαδοπούλου, και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.