Φύλλο κρούστας (υπολογίζουμε 4 κάτω και 4 πάνω)
4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κακάο
1/2 μισό φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
1 βανίλια
4-5 κουταλιές βούτυρο (λιωμένο για άλειμμα στο ταψί και στα φύλλα)
Υλικά για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
Βράζω το γάλα με την ζάχαρη και το κακάο. Όταν αρχίζει να βράζει προσθέτω το σιμιγδάλι και την βανίλια. Αρχίζοντας να βράζει και αφού το ανακατεύω να μην κολλήσει, το κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω τα αυγά ένα ένα και χτυπώντας γρήγορα να μην ψηθούνε. Βουτυρώνω το ταψί. Απλώνω τα 4 φύλλα κάτω πάντα βουτυρώνοντας ανάμεσα και στην συνέχεια βάζω την σοκολατένια κρέμα. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας, και ψήνω περίπου για 50 – 60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Έχω έτοιμο το σιρόπι κρύο και το ρίχνω όταν βγει από τον φούρνο.
Το σερβίρω σκέτο ή με κανέλα ή για ντεκόρ άχνη με κανέλα!!! Ζεστό ή κρύο… όπως μας αρέσει!!!
Καλή επιτυχία!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!