3 κούπες διάφορα διογκωμένα δημητριακά (σιτάρι, ρύζι, καλαμπόκι κτλ)
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα λάδι καρύδας (ρευστό)
2 κουταλιές κακάο
1 κούπα μαύρη σοκολάτα (με 70% κακάο και πάνω)
3/4 κούπας βούτυρο αμυγδάλου
1 βανίλια
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπωλ λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου. Όταν όλα έχουν γίνει ένα μείγμα προσθέτουμε και την βρώμη. Τέλος ρίχνουμε και τα διογκωμένα δημητριακά και ανακατεύουμε με υπομονή να πάει η σοκολάτα παντού. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και το στρώνουμε να είναι ισόπαχο. Αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί εντελώς. Τότε με πολύ κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε σε κομμάτια. Οι σοκολατένιες μπάρες δημητριακών είναι έτοιμες! Τις φυλάσσουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν φρέσκιες και τραγανές.