1 πλάκα λευκή σοκολάτα (200γρ.)
1 πλάκα σοκολάτα γάλακτος (200γρ.)
Φρούτα εποχής (π.χ. μανταρίνια, σταφύλια, φράουλες, κ.λ.π.)
Αποξηραμένα φρούτα (π.χ. σταφίδες, βερίκοκα, κ.λ.π.) και/η ξηρούς καρπούς (αν δεν είστε αλλεργικοί)
Ζεστάνετε την λευκή σοκολάτα στο μπεν-μαρι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Κάντε το ίδιο και με την σοκολάτα γάλακτος. Στρώστε σε ένα δίσκο ένα φύλλο λαδόκολλας. Με ένα μικρο κουταλάκι πάρτε λίγη από την λιωμένη σοκολάτα και ρίξτε πάνω στην λαδόκολλα, ώστε να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατάκια. Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα αποξηραμένα φρούτα και στολίστε τα πάνω στα νωπά σοκολατάκια! Στη σοκολάτα που έχει περισσέψει βουτήξτε τα φρέσκα φρούτα που έχετε διαλέξει, σχεδόν μέχρι τη μέση, κι ακουμπήστε τα στην λαδόκολλα. Βάλτε τα σοκολατάκια σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μόλις κρυώσουν αρκετά και σταθεροποιηθούν, ξεκολλήστε τα προσεκτικά από την λαδόκολλα και σερβίρετε τα όλα μαζί σε μια ωραία πιατέλα!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Αγγελική Ρίζου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!