1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (400γρ.)
1/2 κούπα βρώμη
1/4 κούπας φυστικοβούτυρο
4 κουταλιές κακάο σκόνη
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας βούτυρο καρύδας ή λάδι
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές ζάχαρη
2 βανιλέτες
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας σταγόνες σοκολάτας
1/4 κούπας βούτυρο
1/4 κούπας γάλα
1 βανιλέτα
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και καλά στεγνωμένα, το φυστικοβούτυρο, το κακάο, τις ζάχαρες, το λάδι, τις βανιλέτες, τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί 20×20 περίπου εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το στρώνουμε να γίνει ισόπαχο. Ψήνουμε τα σοκολατένια μπράουνις για 20-30 λεπτά.
Για να φτιάξουμε το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανιλέτα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα ζεστά μπράουνις και τα βάζουμε στο ψυγείο. Καλή απόλαυση.