4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
2 κούπες βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
1/2 πρέζα αλάτι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο λιγότερο γίνεται, παίρνοντας όμως και από τα τοιχώματα του μπωλ μας τα υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας να χτυπάμε τη ζύμη μας όσο λιγότερο γίνεται. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας σταδιακά ανακατεύοντας ελάχιστα. Ανοίγουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τη ζύμη μας και την αφήνουμε για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο να σταθεί. Κόβουμε τη ζύμη μας με κουπ πατ, τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περίσσεψε. Την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο και κόβουμε ξανά με κουπ πατ και ούτω καθεξής. Όπως κόβουμε τα μπισκότα μας καλό είναι να τα βάζουμε για ένα τέταρτο της ώρας τουλάχιστον στο ψυγείο· έτσι θα ψηθούν καλύτερα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα μας για δέκα με δώδεκα λεπτά ή μέχρι να γίνει στερεό το κέντρο του μπισκότου μας. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε.