1 3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας σκόνη κακάο
1/2 κούπα ζάχαρη
4-6 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
Υλικά για επικάλυψη:
150γρ. σοκολάτα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με την σκόνη κακάο. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το ξύσμα με τη ζάχαρη και το πιέζουμε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού πάνω στα τοιχώματα του μπωλ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το μείγμα του αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη και τοποθετούμε κάθε ένα πάνω σε διαφανή μεμβράνη. Τυλίγουμε να γίνει μπαστούνι και το βάζουμε για τρία τέταρτα της ώρας στην κατάψυξη να σφίξει (ή πέντε με έξι ώρες στο ψυγείο). Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού τα μπαστούνια. Αραδιάζουμε τα μπισκότα πάνω στο ταψί και ψήνουμε για περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να αλλάξουν ελαφρά χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
Τώρα θα φτιάξουμε την επικάλυψη. Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βουτάμε την άκρη από κάθε μπισκότο στην λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η επικάλυψή τους. Καλή απόλαυση!