1/2 κιλό φυστίκια αράπικα (αραχίδες) άψητα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές γεμάτες σκόνη κακάο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό και μέσα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φυστίκια και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να στεγνώσει το μείγμα μας. Για να γίνουν τα σοκολατένια φυστίκια μας τραγανά τα απλώνουμε σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί και τα ψήνουμε για δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις κρυώσουν τα σερβίρουμε.