400γρ. μπισκότα digestive
1 μπανάνα
1 κουτί καραμέλα (από ζαχαρούχο γάλα)
Σοκολάτα γάλακτος (για επικάλυψη)
Σιρόπι καραμέλα (προαιρετικά)
Λίγα μπισκότα ακόμη (προαιρετικά)
Τρούφα σοκολάτα (προαιρετικά)
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα σπάζουμε εντελώς. Ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα και την προσθέτουμε κι αυτή. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το κουτί της καραμέλας και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε λίγη – λίγη την καραμέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρει όλο το μπισκότο αλλά να μην γίνει το μείγμα μας πολύ κολλώδες. Εάν παρ ελπίδα μας ξεφύγει, προσθέτουμε λίγα ακόμη τριμμένα μπισκότα για να το βελτιώσουμε. Πλάθουμε μπαλάκια ύψους δύο εκατοστών περίπου και τα βάζουμε σε τάπερ στην κατάψυξη για ένα τέταρτο περίπου, για να σφίξουν. Σπάμε την σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βγάζουμε τα μπανόφι από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Εάν θέλουμε τα βουτάμε και δεύτερη φορά στη σοκολάτα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας. Πριν σερβίρουμε τα μπανόφι μας εάν θέλουμε τους ρίχνουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας.