200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κάστανα με τη φλούδα
2 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
8 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1/4 ποτήρι του κρασιού, κονιάκ
3 βανίλιες
400 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Σε κάθε κάστανο κάνουμε μια χαρακιά στη φλούδα του και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ στο εσωτερικό τους. Μετά τα καθαρίζουμε και τα αλέθουμε σαν πουρέ. Ανακατεύουμε μέσα και όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τις σοκολάτες, και τα κάνουμε μπαλάκια. Αν είναι μαλακά τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν καλά. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα σφιχτά σοκολατάκια ένα ένα. Τα βγάζουμε με πιρούνι και τα ακουμπάμε σε λαδόχαρτο να στεγνώσουν πολύ καλά. Αφού στεγνώσουν τα τυλίγουμε ένα ένα με αλουμινόχαρτο.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Φανή Πιτσάκη, και την ευχαριστούμε πολύ.