1 1/2 φλιτζάνι ξερά δαμάσκηνα
1 1/2 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 σοκολάτα μεγάλη
4 κουταλιές μπράντι
1 1/2 κουταλιά κακάο
1/2 κουταλάκι κανέλα
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα βρέχουμε καλά με το μπράντι ανακατεύοντας τα ώστε να πάει παντού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε για δέκα περίπου λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και σε αυτό ρίχνουμε στη συνέχεια τα δαμάσκηνα, τη φρυγανιά, τα καρύδια κομμένα στο μούλτι, το κακάο, την κανέλα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται. Με το μείγμα αυτό φτιάχνουμε στρογγυλά σοκολατάκια. Τα σοκολατάκια αυτά τα βάζουμε σε ένα δίσκο (κατά προτίμηση μεταλλικό) και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στο ειδικό σκεύος μπεν μαρί, ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιώντας δύο κατσαρόλες η μία μικρότερη από την άλλη λιώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό γίνεται ως εξής: βάζουμε στη μεγάλη κατσαρόλα νερό και τοποθετούμε μετά μέσα της την μικρότερη φροντίζοντας καθ όλη τη διάρκεια της εργασίας μας να μην πέσει ούτε σταγόνα νερού μέσα στη μικρότερη κατσαρόλα. Όταν τοποθετήσουμε αυτό το ιδιότυπο μπεν μαρί στο μάτι της κουζίνας μας, ρίχνουμε στην μικρότερη κατσαρόλα τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια, η οποία θα αρχίσει σε λίγη ώρα να λιώνει. Την ανακατεύουμε συνεχώς και μέσα της βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια μας φροντίζοντας να καλυφθούν γύρω γύρω. Τα τοποθετούμε σε μεταλλικό δίσκο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σημ: Από το πόσο πολύ σοκολάτα αφήσουμε να καλύψει τα σοκολατάκια μας και από το μέγεθός τους εξαρτάται και η ποσότητα της σοκολάτας που θα χρειαστούμε. Πιθανόν είναι να χρειαστείτε περισσότερη ή λιγότερη σοκολάτα από μια μεγάλη σοκολάτα που είναι η μέση ποσότητα που χρειάζεται για τα υλικά που σας έχουμε δώσει.