250γρ. μαύρη σοκολάτα
125γρ. κρέμα γάλακτος
Συγκεντρώνουμε τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα στη σπασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε το μίγμα, σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Προσοχή: Η μαύρη σοκολάτα ανάλογα με τη σύνθεση της χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε τρούφες ή για το γλασάρισμα γλυκών.
Κουβερτούρα μαύρη ή άσπρη
Χοντροκόβουμε την πλάκα σοκολάτας. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας την τακτικά. Τη βγάζουμε από το μπεν μαρί, όταν φτάσει τους 40 βαθμούς. Ανακατεύουμε για να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 30 βαθμούς. Τότε αρχίζει να γίνετε πιο πηχτή.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα με σοκολάτα ανώτερης ποιότητας (42% κακάο το λιγότερο).
Προσοχή: Δεν πρέπει να ρίχνουμε νερό στη σοκολάτα. Θα σχηματιστεί ένας πολτός με σβώλους.
Καλή επιτυχία!
Την γαρνιτούρα αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.