10 λεπτές φέτες κιλότο μοσχάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κεφάλι σκόρδο
1 φλυτζανάκι ξύδι λευκό
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του κρέατος και τις αλευρώνουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο κι εκεί μέσα τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα στρώνουμε τις μισές φέτες του κρέατος κι από πάνω πασπαλίζουμε με το μισό μίγμα σκόρδου και μαϊντανού. Μετά στρώνουμε και το υπόλοιπο κρέας κι από πάνω το υπόλοιπα μίγμα σκόρδου και μαϊντανού. Προσθέτουμε το ξύδι και νερό έτσι ώστε το κρέας να μισοσκεπάζεται. Μόλις το φαγητό μας αρχίσει να βράζει το καπακώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σιγοψήνουμε για μια περίπου ώρα. Φροντίζουμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό αν χρειαστεί, ώστε να μη κολλήσει.
Το Σοφρίτο είναι μια θαυμάσια συνταγή που συνηθίζεται πολύ στα Επτάνησα. Συνοδεύεται άριστα με πατάτες τηγανητές ή με πουρέ.