10 σνίτσελ μικρού μεγέθους
3 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη σικάλεως
30 γρ. καρυδόψιχα
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο, πράσινο, ροζ, άσπρο
Σκόρδο σε σκόνη
Κρεμμύδι σε σκόνη
Ρίγανη
Υλικά για την σάλτσα:
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ. μπέικον σε κομματάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1. Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, τα διάφορα πιπέρια, το σκόρδο, κρεμμύδι και την ρίγανη.
2. Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με την καρυδόψιχα.
Περνάμε τα σνίτσελ πρώτα από το μείγμα του αυγού και μετά στο μείγμα της φρυγανιάς για να πασαριστούν. Τα αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο (tip: μπορούν να μείνουν έτσι από την προηγουμένη μέρα). Τα τηγανίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές και τα διατηρούμε ζεστά.
Φτιάχνουμε την σάλτσα: Τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι με το μπέικον. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αρκετή ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας.
Μόλις λιώσει το τυρί ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ζεστά σνίτσελ. Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό.
Σημείωση: Η ονομασία είναι δική μου.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατσού Γεωργία και την ευχαριστούμε πολύ