1 κούπα ρύζι
1/2 κιλό γιαούρτι
Ξεπλένουμε με νερό καλά το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει τόσο νερό όσο προτείνει η συσκευασία του ρυζιού που επιλέξατε (περίπου 2 με 2 1/2 κούπες για κάθε κούπα ρυζιού). Όταν το νερό μας ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα στο ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, καπακώνουμε το κατσαρολάκι μας και το αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι μας να γίνει σπυρωτό.
Όταν κρυώσει το ρύζι μας το αναμιγνύουμε με στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό της σαλάτας ή των λαχανικών μας. Είναι νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό!