1/2 κιλό βούτυρο (Μινερβίνη)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 1/2 κιλό αλεύρι (1 κιλό για όλες τις χρήσεις + 1/2 κιλό φαρίνα)
1/2 ποτήρι νερού λάδι (καλαμποκέλαιο)
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά σούπας σόδα μαγειρική
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
3 βανίλιες
4 αυγά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και το λάδι. Κατόπιν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά! Προσοχή: πάνω από τη λεκάνη που ετοιμάζουμε την ζύμη μας κρατάμε το ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού και μέσα του ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και μετά το ρίχνουμε. Πλάθουμε τα σμυρνέικα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Διονυσία Μπαντα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!