Υλικά:
5 σκουμπριά
5 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας (γίνεται στο λεπτό μιας και τα σκουμπριά δεν έχουν λέπια). Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και στρώνουμε τα σκουμπριά μέσα. Στο άνοιγμα που κάναμε για να τους βγάλουμε τα εντόσθια, αλατίζουμε και βάζουμε από ένα κλαδάκι δεντρολίβανου. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τα ψάρια μας (για να λαδωθούν καλά), λεμονίζουμε και αλατίζουμε. Τα ψήνουμε για 3/4 της ώρας στους 170 βαθμούς. Γίνονται πεντανόστιμα!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.