1/2 κιλό αλεύρι
4-6 σκελίδες σκόρδο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σουσάμι ή μαυροσούσαμο για πασπάλισμα
Λιώνουμε πολύ καλά το σκόρδο. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και μέσα ρίχνουμε ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό ζυμώνοντας συνεχώς έτσι ώστε η ζύμη μας να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια (δείτε την τεχνική ζυμώματος κάνοντας κλικ εδώ). Όταν γίνει το ζυμάρι, μας προσθέτουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε 4 μπαγκέτες και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί, με απόσταση μεταξύ τους ώστε να φουσκώσουν. Όταν φουσκώσουν απλώνουμε νερό στην επιφάνεια τους με ένα βρεγμένο πινέλο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.