1 φρατζόλα ψωμί
4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
2 ντομάτες
2-4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο σιρόπι από ξύδι μπαλσάμικο
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Το ψωμί μας μπορεί να είναι μπαγιάτικο, η νοστιμιά του ίσως να είναι και μεγαλύτερη έτσι. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε την φρατζόλα στα δύο οριζόντια. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπωλάκι λιώνουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι, το αλατίζουμε, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα του βουτύρου πάνω στην ψίχα του ψωμιού. Κόβουμε τις μπάλες της μοτσαρέλας σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω στο βούτυρο αφήνοντας όσο λιγότερο κενό γίνεται. Στη συνέχεια ψήνουμε το ψωμί στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Εν τω μεταξύ κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες. Βγάζουμε το σκορδόψωμο από τον φούρνο και στρώνουμε πάνω του τις ροδέλες ντομάτας. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι μπαλσάμικο. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το πιο υπέροχο και πλούσιο σκορδόψωμο του κόσμου!