1 καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί (ή και φρέσκο)
4-6 σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Εντάξει, όταν το ωραίο καρβελάκι γίνει “χθεσινό ψωμί” κανείς δεν θέλει να το βάλει στο στόμα του. Και επειδή τα κεφτεδάκια ή η σκορδαλιά που απαιτούν μπαγιάτικο ψωμί δεν είναι -ακόμα- μέσα στις δυνατότητές μου, βρήκα έναν άλλο τρόπο να το χρησιμοποιώ και να γίνεται και ανάρπαστο.
Να τι κάνω: Κόβω οριζόντια το καρβέλι στα δύο ή στα τρία (ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η “καμπούρα” του. Απλώνω πάνω του βούτυρο και πολτοποιώ τις σκελίδες σκόρδου. Τις απλώνω και αυτές με το μαχαίρι να πάνε παντού. Πασπαλίζω με το τυρί και ψήνω στον φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να μοσχομυρίσει. Κόβω μετά σε φέτες και… αυτό ήταν! Καλή όρεξη.