2 κιλά πατάτες
1 κεφάλι σκόρδο
6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φτιάχνουμε το σκόρδο ακολουθώντας την συνταγή: Σκόρδο ψημένο στο φούρνο. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό προσθέτοντας λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου είκοσι λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών) έτσι ώστε να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζουμε, ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και προσθέτουμε ανακατεύοντας και πολτοποιώντας τις πατάτες, καθαρισμένες τις σκελίδες σκόρδου και λίγο ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Μόλις ανακατευτούν καλά σταματάμε το ανακάτεμα για να μην λασπώσει ο πουρές μας. Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και απολαμβάνουμε!