170γρ. αλεύρι σκληρό
30γρ. αλεύρι μαλακό
135γρ. νερό χλιαρό
10γρ. ζάχαρη
2γρ. αλάτι
2γρ. ξηρή μαγιά
Λίγο αλεύρι ακόμα
Υλικά για επικάλυψη:
50γρ. ανάλατο βούτυρο
10γρ. λιωμένο σκόρδο
1-2γρ. αλάτι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
Δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά που είναι για την ζύμη και αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Αν είναι πολύ κολλώδης προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε μέσα του το σκόρδο με το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίσει να χρυσίζει το σκόρδο απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε κανονική θερμοκρασία.
Με τη ζύμη ανοίγουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ένα φύλλο όσο το ταψί μας και το κόβουμε σε λωρίδες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Αλείφουμε όλη του την επιφάνεια με το μείγμα του σκόρδου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας περίπου μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και τα σκορδοκριτσίνια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!