Είναι λίγο μπελαλίδικο το να καθαρίζεις σκόρδο, ιδιαίτερα όταν η συνταγή απαιτεί πολλές σκελίδες. Και το δύσκολο μέρος ξεκινά όταν καθαρίσεις το σκόρδο και μετά προσπαθήσεις να κάνεις τα χέρια σου να απολέσουν την έντονη, ενοχλητική μυρωδιά του!
Τα ταααααν! Το κόλπο αυτό θα σας γλυτώσει μια για πάντα από το πρόβλημα αυτό! Τι κάνουμε; Βάζουμε το σκόρδο να καθίσει ήσυχα πάνω στο ξύλο κοπής πχ. Εκεί που κάθεται ξέγνοιαστο του κοπανάμε μια δυνατή με άλλο ξύλο, πιάτο ή τέλος πάντων με κάτι πλατύ και βαρύ που θα βρούμε μπροστά μας. Μετά, πριν καταλάβει καν τι του γίνεται το βάζουμε σε ένα μικρό τάπερ και το κλείνουμε καλά μέσα. Πιάνουμε το τάπερ με τα δυό μας χέρια (να είμαστε σίγουροι πως δεν θα ανοίξει για κανένα λόγο το τάπερ) και το ταρακουνάμε με μανία! Πάνω κάτω, πάνω κάτω διαρκώς. Σε ένα το πολύ λεπτό ανοίγουμε το καπάκι του τάπερ να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το σκόρδο μας. Και το βρίσκουμε γυμνό! Σκόρδο καθαρό, χέρια καθαρά και μοσχομυρωδάτα!!!
Σκόρδο καθαρό – χέρια καθαρά
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.