1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος – μπουτάκια)
4-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τους αφαιρούμε το φύτρο και κόβουμε στα τέσσερα την κάθε σκελίδα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα κομμάτια του φιλέτου κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ένα ποτήρι νερό, καπακώνουμε και αφήνουμε το σκορδάτο κοτόπουλο να σιγοψηθεί. Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο σε μια κούπα βάζουμε ελάχιστο νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά να δέσει η σάλτσα. Το σκορδάτο κοτόπουλο μπορεί να συνοδευτεί με πατάτες τηγανητές, ρύζι, μακαρόνια ή να το απολαύσουμε σκέτο με φρέσκο ψωμί.
Την συνταγή αυτή την αφιερώνουμε με πολλή αγάπη στην καλή μας φίλη από τη Δανία Lene Lund Sørensen.