Υλικά:
6-10 σκελίδες σκόρδο
1/4 κιλού καρύδια καθαρισμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
30γρ. ψίχα ψωμιού
Ξύδι, αλάτι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε θρυμματίζοντας το με τα δάχτυλά μας. Στο μπλέντερ κόβουμε τα καρύδια με τις σκελίδες του σκόρδου και κατόπιν προσθέτουμε το λάδι, το ψωμί, το ξύδι και το αλάτι (τα δύο τελευταία, όπως και το σκόρδο σε ποσότητες ανάλογα με το γούστο μας. Η σκορδαλιά με καρύδια είναι πλέον έτοιμη και κάνει πολύ καλή “παρέα” με τηγανητά μύδια!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.