Υλικά:
1/2 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
2 φλιτζάνια καρυδόψυχα
1 σκόρδο (ή ανάλογα με το γούστο μας)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ψωμί και ρίχνουμε νερό να το καλύψει. Το αφήνουμε να μουσκέψει και μετά το στύβουμε με τα χέρια μας αλλά όχι πάρα πολύ, για να μη στεγνώσει τελείως. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε μαζί με την καρυδόψιχα στο μπλέντερ. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Σε ένα μπωλ βάζουμε το ψωμί, το καρύδι με το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Τα δουλεύουμε καλά με το μπαστούνι κοπής μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.