Υλικά:
200γρ. ζάχαρη
90γρ. βούτυρο σε κομματάκια
120γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγους κόκκους αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και την λιώνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και ανεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία μέχρι να γίνει ομοιογενής η σάλτσα μας. Με την σάλτσα καραμέλας γαρνίρουμε παγωτά, μηλόπιτες, κέικ, γιαούρτι και κάθε είδους κρέμα!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.